Κατηγορίες

Πικάντικο τηγανητό ρύζι με καρότο

Πικάντικο τηγανητό ρύζι με καρότο
Υλικά
(για 4 άτομα)

2 κ.σ. φυτικό λάδι
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
2 φλιτζάνια καρότα, κομμένα ζουλιέν
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο 
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, λιωμένο
2 κ.γ. καυτερή σάλτσα Sriracha
1 1/2 φλιτζάνι μακρύκοκκο λευκό ρύζι
4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
χυμός από 1 λάιμ
1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, χοντροκομμένα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το ρύζι να βράσει σε αλατισμένο νερό. Όταν γίνει al dente, το στραγγίζουμε, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε ένα αντικολλητικό γουόκ ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε περίπου 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Ρίχνουμε τη σάλτσα Sriracha και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να αρχίσει να παίρνει χρώμα, περίπου 3 λεπτά.
3. Σπρώχνουμε το τηγανητό ρύζι στη μία μεριά του τηγανιού και ρίχνουμε στην άλλη τα αυγά. Αφήνουμε τα αυγά για λίγα δευτερόλεπτα να μαγειρευτούν και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε μαζί με το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ένα λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τον χυμό λάιμ και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μπολ.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;