Κατηγορίες

Περσικό ρύζι με σαφράν και ρόδι

Περσικό ρύζι με σαφράν και ρόδι
Ένα διαφορετικό πιάτο ρυζιού στο τραπέζι μας, με πολύ ξεχωριστή γεύση. Συνδυάζεται τέλεια με κοτόπουλο και ψητό κρέας. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
2/3 κ.γ. σαφράν βρασμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά
1 κ.σ. βούτυρο
2 1/2 φλιτζάνια νερό (ή όσο πάρει για να γίνει το ρύζι)
1/3 φλιτζανιού αποξηραμένο ρόδι
αλάτι

Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να χρυσίσει ελαφρά.
2. Προσθέτουμε το μισό σαφράν, την κανέλα και τον κουρκούμα.
3. Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι, 2 1/2 φλιτζάνια νερό και αλάτι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
4. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το υπόλοιπο σαφράν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να γίνει.
5. Πριν το σερβίρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
6. Το σερβίρουμε σε μια πιατέλα γαρνίροντας με το ρόδι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;