Κατηγορίες

Αρωματικό ρύζι με φρέσκο κόλιανδρο και λάιμ

Αρωματικό ρύζι με φρέσκο κόλιανδρο και λάιμ
Ένα πολύ νόστιμο και "διαφορετικό" ρύζι, αρωματισμένο με λάιμ και φρέσκο κόλιανδρο, που φέρνει αέρα Μεξικού στο τραπέζι μας. Συνοδεύει ιδανικά κοτόπουλο και ψητές μπριζόλες.

Υλικά
(για 8 μερίδες)

2 φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
χυμό από 3 λάιμ και ξύσμα από 2 λάιμ
φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
αλάτι



Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι και αλάτι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην καεί το ρύζι. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από το ζωμό, το χυμό και το ξύσμα από 2 λάιμ και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να γίνει. Προσθέτουμε περισσότερο ζωμό αν είναι απαραίτητο.
3. Λίγο πριν το σερβίρισμα, ανακατεύουμε μέσα στο ρύζι το χυμό από 1 λάιμ και μπόλικο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;