Κατηγορίες

Εξωτικά σουβλάκια κοτόπουλου

Εξωτικά σουβλάκια κοτόπουλου
Νόστιμα-πλην ελαφριά- σουβλάκια κοτόπουλου με εξωτικό ανανά και μια μαρινάδα που τους δίνει τέλεια γεύση. Για να ξεφύγουμε από τα κλασικά και να μπούμε σε πιο καλοκαιρινή διάθεση.

Υλικά
(για 8 άτομα)

6 στήθη κοτόπουλου
1/2  φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
1/2 φλιτζανιού χυμό από σαγκουίνι
1 μέτριο ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου
1/4 φλιτζανιού μέλι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
4 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. ντοματοπολτό
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. γουώστερ σως
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά της και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
2. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τους κύβους του ανανά, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους για σουβλάκι, τους αλατοπιπερώνουμε και τους βάζουμε μαζί με τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το χυμό από σαγκουίνι σε ένα μπολ για 2-3 ώρες να μαριναριστούν.
3. Περνάμε σε σουβλάκια τους κύβους του κοτόπουλου και ενδιάμεσα, με τυχαία σειρά, τον ανανά, τις πιπεριές και το κρεμμύδι ώστε να σχηματιστούν πολύχρωμα σουβλάκια (περίπου 12 σουβλάκια).
4. Λαδώνουμε τις σχάρες του γκριλ και ψήνουμε τα σουβλάκια για 7-8 λεπτά από κάθε μεριά αλείφοντάς τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με ένα πινελάκι με τη σάλτσα της μαρινάδας. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: www.barbellsandbellinis.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;