Κατηγορίες

Πικάντικα τάκος με γαρίδες μαριναρισμένες σε μέλι, τεκίλα και λάιμ

Πικάντικα τάκος με γαρίδες μαριναρισμένες σε μέλι, τεκίλα και λάιμ
Νόστιμο μεξικάνικο σνακ που συνδυάζει τη θάλασσα με τα αρώματα των εσπεριδοειδών και του κόλιανδρου, για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας. Μια εναλλακτική συνταγή για γαρίδες που μπορείτε να απολαύσετε κα σαν κυρίως γεύμα.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες από το κέλυφος και το εντεράκι τους
12-15 τορτίγιες καλαμποκιού
2 κ.σ. μέλι
χυμό από 2 λάιμ + 1 λάιμ
½ φλιτζάνι τεκίλα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. πράσινη καυτερή πιπεριά, τριμμένη
2 αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
1/2 κεφάλι κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 χούφτα κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι

Για το ντρέσινγκ της λαχανοσαλάτας
¼ φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ (από περίπου 2-3 λάιμ)
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
¼ του  φλιτζανιού σησαμέλαιο
αλάτι & πιπέρι


   
Εκτέλεση
1. Πλένουμε τις καθαρισμένες γαρίδες. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μέλι, το χυμό λάιμ, την τεκίλα, το κρεμμύδι, το κύμινο και την τριμμένη καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν έως 30 λεπτά στο ψυγείο.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και περνάμε τις γαρίδες σε μουσκεμένα ξύλινα σουβλάκια. Ψήνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε μεριά.
4. Κόβουμε τα αβοκάντο και στύβουμε το χυμό από το υπόλοιπο 1 λάιμ. Ψιλοκόβουμε το κόκκινο λάχανο με ένα κοφτερό μαχαίρι.
5. Για το ντρέσινγκ της λαχανοσαλάτας: Bάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λάιμ, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Χτυπάμε ζωηρά μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα και το ρίχνουμε πάνω στο ψιλοκομμένο λάχανο.
6. Ψήνουμε τις τορτίγιες για ένα λεπτό από κάθε πλευρά σε ένα στεγνό τηγάνι, ώστε να γίνουν ελαφρώς τραγανές.
7. Απλώνουμε τις τορτίγιες στον πάγκο και τις γεμίζουμε με μερικά κυβάκια αβοκάντο, λίγη κόκκινη λαχανοσαλάτα και τέλος τις γαρίδες που έχουμε βγάλει από τα σουβλάκια. Προσθέτουμε λίγη καυτερή πιπέριά, γαρνίρουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;