Κατηγορίες

Φέτες από μοσχαρίσιο μπούτι στα κάρβουνα, μαριναρισμένες σε τεκίλα και λάιμ

Φέτες από μοσχαρίσιο μπούτι στα κάρβουνα, μαριναρισμένες σε τεκίλα και λάιμ

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας από μπούτι (κιλότο, στρογγυλό)
1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
1/4 φλιτζανιού χυμό λάιμ
120 ml τεκίλα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. λευκό πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λάιμ, την τεκίλα και το ελαιόλαδο. Τη ρίχνουμε σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς, βάζουμε μέσα το κρέας και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4 με 6 ώρες.
2. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψουμε. Το ψήνουμε στα κάρβουνα στο βαθμό αρεσκείας μας. Εναλλακτικά, το βάζουμε χωρίς λάδι σε καυτό τηγάνι και μόλις ψηθεί απέξω, το μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για να ψηθεί και εσωτερικά.
3. Το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με στυμένο λάιμ από πάνω και ψιλοκομμένο κόλιανδρο για γαρνίρισμα.

Πηγή: citylicious.net


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;