Κατηγορίες

Τάκος με κιμά

10/09/2018 17:00, 0 σχόλια

Τάκος με κιμά
Απλή και εύκολη μεξικάνικη λιχουδιά! Μαζέψτε την παρέα σπίτι και απολαύστε τα με μια σος γιαουρτιού και παγωμένη μπύρα.

Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (εναλλακτικά, κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα)
8 τορτίγιες καλαμποκιού
1 ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/3 φλιτζανιού νερό
toppings της επιλογής σας (τυρί, σος γιαούρτι, καυτερή σάλτσα, κόλιαντρο, αβοκάντο κ.ά.)


 
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτουμε και τον κιμά και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Βάζουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε κάθε τορτίγια για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο φούρνο για να τις διατηρήσουμε ζεστές μέχρι να τις γεμίσουμε.
4. Γεμίζουμε τα τάκος με τον κιμά και προσθέτουμε τα toppings της επιλογής μας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;