Κατηγορίες

Χοιρινό με πάπρικα

11/01/2017 17:00, 0 σχόλια

Χοιρινό με πάπρικα
Ένα φαγητό λουκούμι, με το κρέας να λιώνει στο στόμα και με υπέροχη γεύση πάπρικας. Σερβίρετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας, ρύζι ή πουρέ και απολαύστε ένα ιδιαίτερα νόστιμο και θερμαντικό πιάτο για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά

(για 4 άτομα)

700 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους 
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή λίπος μπέικον
1 κ.σ. αλεύρι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
4 κ.γ. πάπρικα
1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κότας
3/4 φλιτζανιού ξινή κρέμα (sour cream) ή γιαούρτι
400 γρ. χυλοπίτες ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε το χοιρινό με το αλεύρι και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μισό περίπου κρέας στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο κρέας και μία επιπλέον κ.σ. λάδι. Αποσύρουμε το χοιρινό από τη φωτιά.
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κ.σ. από το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 7 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χοιρινό και τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το χοιρινό. Σε πολύ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε και ανακατεύουμε την ξινή κρέμα.
3. Στο ενδιάμεσο, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με 1/2 φλιτζ. από τη σάλτσα της κατσαρόλας. Σερβίρουμε το χοιρινό πάνω από τα ζυμαρικά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;