Κατηγορίες

Enchiladas με κοτόπουλο

Enchiladas με κοτόπουλο
Σας αρέσουν τα πιάτα με τη σπιρτάδα του Μεξικού και την κάψα του τσίλι; Τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Ετοιμάστε enchiladas ή αλλιώς τορτίγιες με τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, πικάντικη σάλτσα τσίλι, λιωμένο τυρί και κόλιανδρο. Μπορείτε να τις προσαρμόσετε στις δικές σας γεύσεις ανάλογα με το πόσο καυτερές τις θέλετε.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

2 κ.σ. φυτικό λάδι
1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
700 γρ. στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 πράσινη πιπεριά τσίλι κομμένη σε κύβους
400 γρ. μαύρα φασόλια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
8 μεγάλες tortillas
3 ½ φλιτζάνια τσένταρ τριμμένο ή άλλο τυρί που λιώνει
1 φλιτζάνι πικάντικη σάλτσα Enchiladas (βλ. κάτω)
1/4 φλιτζανιού  ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
2 κ.σ. φυτικά έλαιο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3-4 κ.σ. σκόνη τσίλι (ανάλογα με το πόσο καυτερή επιθυμούμε τη σάλτσα)
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. ρίγανη
1/3 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας της αρεσκείας μας
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, λίγο πιπέρι, το κύμινο, τη ρίγανη, τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό ανακατεύοντας καλά ώστε να μη μείνουν σβόλοι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
2. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τους κύβους κοτόπουλου, την πιπεριά τσίλι και αλατοπίπερο. Σοτάρουμε για 7-8 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη.
3. Απλώνουμε σε κάθε τορτίγια 2 κ.σ. από τη σάλτσα. Μοιράζουμε στις τορτίγιες στη μέση κατά μήκος μιας γραμμής τα φασόλια, το μείγμα κοτόπουλου από την κατσαρόλα, πασπαλίζουμε το καθένα με 1/3 φλιτζανιού τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
4. Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε λαδωμένο ταψί, το ένα κοντά στο άλλο, απλώνουμε πάνω τους την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
5. Βγάζουμε τις τορτίγιες από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο και σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;