Κατηγορίες

«Ρύζι» κουνουπιδιού με μυρωδικά

12/10/2017 21:00, 0 σχόλια

«Ρύζι» κουνουπιδιού με μυρωδικά
Τι λέτε για ένα διαφορετικό «ρύζι» από κουνουπίδι με ελάχιστες θερμίδες που θα συνοδεύσει ωραία το γεύμα σας; Κι όμως γίνεται. Μπορείτε, μάλιστα, να προσθέσετε υλικά και μπαχαρικά της προτίμησής σας για να το χρωματίσετε και να του δώσετε τη γεύση που θέλετε.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κουνουπίδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι πράσο, ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
1/3 φλιτζανιού κουκουνάρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε το κοτσάνι από το κουνουπίδι και το κόβουμε σε φουντάκια. Στη συνέχεια το βάζουμε το μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να τριφτεί και να έχουμε ένα μείγμα που να έχει περίπου την υφή του ρυζιού. Εναλλακτικά, τρίβουμε το κουνουπίδι με τον τρίφτη, στη χοντρή πλευρά του.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2-3 λεπτά, και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα ανακατεύοντας.
3. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κουνουπίδι στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και το κουκουνάρι. Το σερβίρουμε ζεστό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;