Κατηγορίες

Μαρμελάδα κρεμμυδιού με μπέικον

25/09/2018 21:00, 0 σχόλια

Μαρμελάδα κρεμμυδιού με μπέικον
Μια διαφορετική μαρμελάδα για να την προσθέσετε στα μπέργκερ σας, να τη σερβίρετε πάνω σε ψωμί με τυρί σαν σνακ ή να συνοδεύσετε πιάτα με ψητά κρέατα. Φτιάξτε την και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά
(για 1 1/2 φλιτζάνι)

150 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κ.γ. ολόκληρους κόκκους πιπεριού, κοπανισμένους
3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κ.σ. κονιάκ ή μπράντι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρουμε το μπέικον σε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Το βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει και το αφήνουμε στην άκρη.
2. Στο ίδιο σκεύος, ροδίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια μαζί με το πιπέρι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ξύδι και ντεγκλασάρουμε- δηλαδή ξύνουμε με την κουτάλα ή με μια σπάτουλα τα κομματάκια που είναι κολλημένα στον πάτο- μέχρι να μειωθεί στα 3/4. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το νερό, το κονιάκ και το μπέικον. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι τα υγρά να εξατμιστούν σχεδόν εντελώς.
3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν σερβίρουμε. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;