Κατηγορίες

Πικάντικο ψητό κοτόπουλο (piri piri)

Πικάντικο ψητό κοτόπουλο (piri piri)
Η συνταγή Piri Piri έχει τις ρίζες της τόσο στην Αφρική, όσο και στην Πορτογαλία. Αν αγαπάτε τις διαφορετικές γεύσεις, τα πικάντικα και τα πλούσια αρώματα, τότε θα λατρέψετε αυτό το ψητό, αρωματικό κοτόπουλο. Συνοδεύστε το με τηγανητές πατάτες και μια φρέσκια σαλάτα και να είστε σίγουροι πως κάθε φορά θα σας ζητούν τη συνταγή.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο 1,5  κιλό
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
1/2 μεγάλο ή 1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε κομμάτια
1-2 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου μαϊντανού ή κόλιαντρου συν έξτρα για το γαρνίρισμα
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κοτόπουλο μερίδες ή αφαιρούμε το κόκαλο της πλάτης και το ανοίγουμε σε ένα επίπεδο κομμάτι, το οποίο πατάμε να πλατύνει. Το βάζουμε σε ένα ταψί.
2. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
3. Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές  με τα 2/3 του μείγματος (κρατάμε το υπόλοιπο για το σερβίρισμα) και το αφήνουμε να μαριναριστεί όσο θέλουμε (20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ή για μερικές ώρες έως και όλη τη νύχτα στο ψυγείο).
4. Ετοιμάζουμε το γκριλ σε μέτρια ένταση ή ανάβουμε κάρβουνα και ψήνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 40 λεπτά.
5. Γαρνίρουμε με επιπλέον μυρωδικά και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;