Κατηγορίες

Πουτίγκα ψωμιού

10/09/2018 00:00, 0 σχόλια

Πουτίγκα ψωμιού
Μία εύκολη και οικονομική λύση για επιδόρπιο με το ψωμί που σας έχει περισσέψει και δεν θέλετε να το πετάξετε. Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με υλικά που έχετε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας. Ταιριάζει πολύ με παγωτό βανίλια.

Υλικά

(για 8 μερίδες)

2 φλιτζάνια γάλα
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
6 φλιτζάνια κύβους ψωμιού (από περίπου 6 φέτες)
1 αχλάδι ή μήλο κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
αλάτι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, την κανέλα και 1/4 κ.γ. αλάτι. Προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού, τις σταφίδες και τα κομμάτια αχλαδιού ή μήλου (αν χρησιμοποιούμε) και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βάλουμε στο κέντρο να βγει στεγνό. Τη σερβίρουμε ζεστή.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;