Κατηγορίες

Κοτομπουκιές πανέ με κορν φλέικς

Κοτομπουκιές πανέ με κορν φλέικς
Μια πρωτότυπη συνταγή για σπιτικές, τραγανές κοτομπουκιές με κρούστα δημητριακών στο φούρνο. Εύκολο πιάτο που θα ετοιμάσεις με απλά υλικά και θα απολαύσεις χωρίς ενοχές.

Υλικά

(για 20-25 κοτομπουκιές)

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε μπουκιές (800-1000 γρ. περίπου)
2 φλιτζάνια κορν φλέικς
2 αυγά
3 κ.σ. μουστάρδα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με αλάτι, λίγο πιπέρι, την πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε τα αυγά με τη μουστάρδα. Βάζουμε τα κορν φλέικς σε ένα ταψάκι ή μπολ και τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια.
2. Περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι, στη συνέχεια από τα αυγά και τέλος από τα κορν φλέικς. Τα πιέζουμε απαλά για να κολλήσουν στο κοτόπουλο. Τα αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο για να γίνουν πιο τραγανά.
3. Αλείφουμε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε μέσα  τις μπουκιές του κοτόπουλου. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;