Κατηγορίες

Λαζάνια αλά τάκος

Λαζάνια αλά τάκος
Μια διαφορετική εκδοχή για τα λαζάνια που παντρεύει το ιταλικό με το μεξικάνικο στοιχείο. To pico de gallo (ή αλλιώς salsa fresca) που αποτελείται από ψιλοκομμένα λαχανικά, είναι ένα από τα βασικά συνοδευτικά της μεξικάνικης κουζίνας που προστίθεται στα τάκος και στα φαχίτας.

Υλικά
(για 12 μερίδες)

1 κουτί λαζάνια
1 βαζάκι έτοιμη σάλτσα ντομάτας
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 πακέτο τυρί κρέμα
¾ φλιτζανιού sour cream (ξινόκρεμα)
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
¾ φλιτζανιού κατσικίσιο τυρί ή φέτα
1 φλιτζάνι pico de gallo (δες συνταγή)
1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
1 λάιμ, το χυμό του
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το pico de gallo
1 μέτρια ντομάτα φρέσκια, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 μικρή πιπεριά χαλαπένιο, ψιλοκομμένη
1/2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε το pico de gallo ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
2. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
3. Μαγειρεύουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τον κιμά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει.
5. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την sour cream και τα φασόλια. Αλατοπιπερώνουμε.
6. Σε ένα ταψί απλώνουμε 1 απλώνουμε 1 φλιτζάνι από τη σάλτσα με τον κιμά τοποθετούμε από πάνω 4 φύλλα λαζάνια. Απλώνουμε 1 1/2 φλιτζάνι από τη σάλτσα και τη μισή ποσότητα από το μείγμα τυριού και καλύπτουμε με 4 ακόμα φύλλα λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε με μία ακόμη στρώση. Για την τελευταία στρώση, προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα και το κατσικίσιο τυρί. Καλύπτουμε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
7. Βγάζουμε τα λαζάνια από το φούρνο, προσθέτουμε από πάνω το pico de gallo (αφού πρώτα το έχουμε ανακετέψει καλά), το αβοκάντο και περιχύνουμε με λίγο χυμό λάιμ πριν τα σερβίρουμε.

Photo: Barilla




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;