Κατηγορίες

Πικάντικα φασόλια με κιμά και ζυμαρικά

Πικάντικα φασόλια με κιμά και ζυμαρικά
Μια ξεχωριστή πρόταση που παντρεύει τα φασόλια με κιμά, πιπεριές και ζυμαρικά. Ένα δυνατό, χειμωνιάτικο πιάτο που να ανάβει τα αίματα και ξυπνά τις αισθήσεις μας.

Υλικά

(για 6 άτομα)

1 πακέτο στριφτό μακαρονάκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια ή χάντρες, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
2-3 μέτριες πράσινες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
¾ φλιτζανιού πελτό ντομάτας
¾ φλιτζανιού τυρί τσένταρ, τριμμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φετούλες
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
2. Προσθέτουμε τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ζυμαρικά, το τυρί και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να δέσει το φαγητό.
3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4.  Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε κάθε ατομικό μπολ τα φασόλια με τον κιμά, προσθέτουμε από πάνω τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με το τυρί και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Photo: Barilla




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;