Κατηγορίες

Μεξικάνικη σαλάτα καλαμποκιού με αβοκάντο, κόλιανδρο και λάιμ

Μεξικάνικη σαλάτα καλαμποκιού με αβοκάντο, κόλιανδρο και λάιμ
Εντυπωσιακή τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση. Ταιριάζει υπέροχα με ψητό κοτόπουλο και δεν απαιτεί πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

3 φλιτζάνια καλαμπόκι
1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά jalapeno, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
85 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 1/2 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
1 μέτριο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
αλάτι



Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε το καλαμπόκι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να κάνει σημάδια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Ρίχνουμε το καλαμπόκι σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την πιπεριά, το σκόρδο, τα 3/4 του τυριού, τη μαγιονέζα, 1 κ.σ. χυμό λάιμ και τη σκόνη τσίλι και ανακατεύουμε.
3. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λάιμ πάνω από το αβοκάντο και το προσθέτουμε κι αυτό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;