Κατηγορίες

Σκωτσέζικα αυγά (Scotch eggs)

Σκωτσέζικα αυγά (Scotch eggs)
Πρωτότυπη συνταγή για ορεκτικό που συνδυάζει αυγό και κρέας. Τα Scotch eggs (βραστά αυγά παναρισμένα με κιμά από λουκάνικο) είναι μια παραδοσιακή λιχουδιά που αγαπούν πολύ οι Άγγλοι κι όχι μόνο. Αξίζει να τα δοκιμάσετε έστω και μία φορά. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε χοιρινό κιμά για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 μεγάλα αυγά
500 γρ. χοιρινό κιμά
½ κ.γ. τριμμένο δενδρολίβανο
½ κ.γ τριμμένο βασιλικό
1 ½  κ.γ. τριμμένο φασκόμηλο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πανάρισμα
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνιη φρυγανιά τριμμένη
 2  αυγά
3 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα 4 μεγάλα αυγά σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε προσεχτικά με μία τρυπητή κουτά και τα μεταφέρουμε σε μπολ με παγωμενο νερό. Τα αφήνουμε 7-8 περίπου λεπτά να κρυώσουν καλά και τα ξεφλουδίζουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Ετοιμάζουμε τον κιμά: σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, τη μουστάρδα, τον βασιλικό, το φασκόμηλο και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα ώστε να γίνει ομοιογενές. Το χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.
3. Παίρνουμε κάθε ένα από τα 4 μέρη του μείγματος, το τοποθετούμε ανάμεσα από 2 αλευρωμένες λαδόκολες και το πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλώσει. Περνάμε από αλεύρι τα καθαρισμένα αυγά που είχαμε στο μπολ και τοποθετούμε από ένα σε κάθε απλωμένο κομμάτι του κιμά. Τα τυλίγουμε με τον κιμά προσεχτικά έτσι ώστε το καθε αυγό να είναι καλά κλεισμένο στο κέντρο της μπάλας πλέον του κιμά.
4. Πανάρισμα: ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το αποξηραμμένο κεμμύδι και σκόρδο, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα 2 αυγά με το γάλα. Τυλίγουμε κάθε μπάλα του κιμά πρώτα στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Τα βάζουμε για 30 περίπου λεπτά στο ψυγείο.
5. Βάζουμε σε ενα βαθύ τηγάνι μπόλικο ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά, περίπου 190 βαθμούς και τηγανίζουμε τα παναρισμένα κομμάτια για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε για μερικά λεπτά σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε συνοδεύοντας με μουστάρδα ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας μας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;