Κατηγορίες

Λιβανέζικη σαλάτα Φατούς

Λιβανέζικη σαλάτα Φατούς
Μια διάσημη σαλάτα ανατολίτικης προέλευσης, δροσερή και αρωματική. Με κριτσανιστές αραβικές πίτες σε κομματάκια και γεμάτη φρεσκάδα από τον δυόσμο. Ένα χαρακτηριστικό της στοιχείο είναι το σουμάκ ή σουμάκι, ένα κοκκινωπό μπαχαρικό με ιδιότυπη λεμονίζουσα γεύση, που χρησιμοποιείται στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1 αγγούρι καλά πλυμένο με τη φλούδα του και κομμένο σε φέτες
3 μέτριες ντομάτες χωρίς σπόρια κομμένες σε κυβάκια
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μισές ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκι κομμένα σε κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2  φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
2 μέτριες αραβικές πίτες
2 κ.γ. σουμάκι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σος
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
πιπέρι



Εκτέλεση

1. Ψήνουμε τις αραβικές πίτες σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 5 περίπου λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
2. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι τα υλικά για τη σος μέχρι να δέσουν
3. Αναμειγνύουμε σε μια μεγάλη πιατέλα όλα τα υλικά για τη σαλάτα εκτός από τις πίτες.
Περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τις κριτσανιστές πίτες κομμένες σε κομματάκια με τα δάχτυλά μας και σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;