Κατηγορίες

Ταμπουλέ με κέιλ (kale)

Ταμπουλέ με κέιλ (kale)
Το κέιλ (kale) είναι ένα είδος λαχανίδας που έχει τρυπώσει σε όλα τα μενού των εστιατορίων που εστιάζουν στην υγιεινή διατροφή. Νόστιμο, γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, τρώγεται ωμό σε σαλάτα αλλά και μαγειρεμένο. Εμείς το δοκιμάσαμε σε μια παραλλαγή της διάσημης λιβανέζικης σαλάτας ταμπουλέ.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1/2 φλιτζάνι πλιγούρι
1 ματσάκι κέιλ
10 ντοματίνια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 αγγούρι
1/4 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (περίπου 2 λεμόνια)
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μέτριο μπολ και καλύπτουμε με ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί. Αφήνουμε να μουλιάσει, για περίπου 25 λεπτά, και στραγγίζουμε.
2. Στο ενδιάμεσο, αφαιρούμε και πετάμε τα κοτσάνια από το kale. Πλένουμε καλά τα φύλλα, τα στεγνώνουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Πλένουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε τα άσπρα και τρυφερά πράσινα μέρη τους και τα προσθέτουμε στο μπολ. Καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε σε κυβάκια και το προσθέτουμε στο μπολ.
4. Τέλος, ρίχνουμε στο μπολ το πλιγούρι, μαζί με τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;