Κατηγορίες

Σαλάτα πλιγούρι με ψητές πιπεριές, κάππαρη και σταφίδες

Σαλάτα πλιγούρι με ψητές πιπεριές, κάππαρη και σταφίδες
Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο συν έξτρα για το φινίρισμα
1/4 φλιτζανιού γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 φλιτζάνι χοντρό πλιγούρι
3 φλιτζάνια νερό
3 κ.σ. κάππαρη
3 κλωνάρια σέλερι, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
20 φύλλα φρέσκου δυόσμου
λίγα κλωναράκια άνηθο
4 κόκκινες πιπεριές, ψημένες και κομμένες σε λωρίδες
λίγα φύλλα σέλερι (μια μικρή χούφτα)
μισό λεμόνι
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. Αφήνουμε να πάρει βράση και αποσύρουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα.
2. Εν τω μεταξύ, ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα τις πιπεριές, και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Όταν είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε καλά με πλαστική μεμβράνη. Τις αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνουμε τη φλούδα, τα σπόρια και τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε λωρίδες.
3. Σε μια μικρή κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό βράζουμε την κάππαρη, το σέλερι και τις σταφίδες για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζουμε το μαγειρεμένο πλιγούρι, το μείγμα με την κάππαρη, τα μυρωδικά χοντροκομμένα, τις ψητές πιπεριές και τα φύλλα σέλερι. Προσθέτουμε χοντρό αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και στύβουμε μισό λεμόνι από πάνω. Ανακατεύουμε ξανά, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;