Κατηγορίες

Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι

08/08/2017 09:00, 0 σχόλια

Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι
Μια δροσερή παραλλαγή της κλασικής μελιτζανοσαλάτας. Πάνω σε μπρουσκέτες αποτελεί έναν μεζέ πρώτης τάξεως!

Υλικά

(για 6 άτομα)

2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
χυμός από 1/2 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη (προαιρετικά)
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)



Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 30-45 λεπτά, ή μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και να μαλακώσουν πολύ στο εσωτερικό τους. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια αφαιρούμε τη σάρκα, τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πιέζουμε απαλά να στραγγίξει από τους χυμούς.
2. Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και λιώνουμε με ένα πιρούνι ή το εργαλείο του πουρέ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και συνεχίζουμε την πολτοποίηση και το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σκόρδο και αλατίζουμε κατά βούληση. Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε. Εναλλακτικά, για πιο κρεμώδη υφή, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθουμε καλά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και πάπρικα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;