Κατηγορίες

Φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες)

Φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες)
Φαλάφελ ή αλλιώς ρεβιθοκεφτέδες. Μία αγαπημένη ανατολίτικη συνταγή που σίγουρα αν τη δοκιμάσεις θα τη φτιάξεις ξανά και ξανά. Μπορούν να γίνουν σάντουιτς (μέσα σε λεπτή αραβική πίτα, με μαρούλι, ντομάτα και σος από ταχίνι) ή να τα φάτε σκέτα.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

2 φλιτζάνια ρεβίθια, ξεπλυμένα καλά και μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ 
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1/2 ματσάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι κόλιανδρο, χοντροκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό (προαιρετικά)
1 φέτα ψωμί 
2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη 
1 λεμόνι (ο χυμός του) 
2 πρέζες αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
1. Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε κρύο νερό να μουλιάσουν. Την επομένη τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. 
2. Ρίχνουμε τα ωμά ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα αρκετά δεμένο για να πλάθεται εύκολα χωρίς να σκορπάει. 
3. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αφήνουμε για σταθούν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται μέσα σε αραβική πίτα με σαλάτα και ταχίνι ή με γιαούρτι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;