Κατηγορίες

Γιορτινό ρύζι με ρόδι και σταφίδες

Γιορτινό ρύζι με ρόδι και σταφίδες
Το απλό ρύζι basmati αποκτά ωραία εμφάνιση και γιορτινό αέρα όταν συνδυάζεται με ρόδι και σταφίδες. Γευστικότατο, αρωματικό και απλό στην παρασκευή του, είναι ιδανικό ως συνοδευτικό στα τραπέζια των γιορτών.

Υλικά
(για 2-3 μερίδες)

3/4 φλιτζανιού ρύζι μπασμάτι, πλυμένο και στραγγισμένο
1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
2 κ.γ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι κανέλας
1 πρέζα κουρκουμά
4-5 ίνες σαφράν
2 κ.σ. σταφίδες
1/3 φλιτζανιού σπόροι ροδιού
2 κ.σ. αποφλοιωμένα ανάλατα αμύγδαλα
1 χούφτα φυλλαράκια κόλιανδρου
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε την κανέλα, τον κουρκουμά και το σαφράν και σοτάρουμε για 15-20 δευτερόλεπτα ακόμα.
2. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι και τις λωρίδες από τα καρότα, συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το σοτάρισμα και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών, αλατοπίπερο και τις σταφίδες. Βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
3. Ψιλοκόβουμε και καβουρδίζουμε σε ένα μικρό τηγάνι τα αμύγδαλα. Τα κρατάμε στην άκρη.
4. Σβήνουμε τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι από το ρύζι, πετάμε το ξύλο κανέλας, ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τους σπόρους ροδιού. Ανακατεύουμε ελαφρά
5. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φύλλα κόλιανδρου.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;