Κατηγορίες

Χούμους με παντζάρι

Χούμους με παντζάρι
Υγιεινό και απολαυστικό, αυτό το χούμους θα σας ενθουσιάσει τόσο με την ξεχωριστή γεύση του όσο και με το ζωντανό χρώμα του. Συνοδεύστε το με πιτούλες, κράκερς, κομμένα ωμά λαχανικά ή χρησιμοποιήστε το σαν άλειμμα σε σάντουιτς.

Υλικά

(για 6-8 μερίδες)

2 μέτρια παντζάρια
1 κονσέρβα ρεβίθια ή 400 γρ. περίπου βρασμένα και στραγγισμένα ρεβίθια
1/4 φλιτζανιού ταχίνι
3-4 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/2 κ.γ. κύμινο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι



Εκτέλεση
1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγουμε κάθε παντζάρι με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους.
2. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Ξύνουμε τις πλευρές του μπολ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 30 δευτερόλεπτα ακόμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή πάστα. Σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;