Κατηγορίες

Ρεβίθια με κάρυ

13/05/2018 17:00, 0 σχόλια

Ρεβίθια με κάρυ
Μια διαφορετική, πικάντικη ρεβιθάδα με άρωμα Ανατολής, για όσους τους αρέσουν οι αλλαγές. Η ποικιλία των μπαχαρικών της δίνει μια πολύ ξεχωριστή γεύση.

Υλικά

(για 4 άτομα)

350 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ½  κ.γ. κάρυ γλυκό
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
½ κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Τρίβουμε με τα χέρια μας τα ρεβίθια ώστε να φύγουν όσο γίνεται τα φλούδια τους.
2. Τα βράζουμε σε νερό χωρίς αλάτι για 1 ώρα περίπου ώστε να μαλακώσουν χωρίς να παραβράσουν.
3. Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε για λίγο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερι, το κάρυ, το κόλιανδρο και την πάπρικα.
4. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα υλικά. Συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά το σοτάρισμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι,  2-2 ½  φλιτζάνια βραστό νερό, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμάκι.
5. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;