Κατηγορίες

Αρνίσια κεφτεδάκια σε σουβλάκι με δροσερό ντιπ γιαουρτιού

Αρνίσια κεφτεδάκια σε σουβλάκι με δροσερό ντιπ γιαουρτιού

Υλικά

(για 6 άτομα)

800 γρ. κιμά αρνίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμάρι
1/2  κ.γ. δενδρολίβανο
1/2  κ.γ. ρίγανη τριμμένη
1 χοντρή φέτα μπαγιάτικου ψωμιού μουλιασμένη και καλά στυμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντιπ γιαουρτιού

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
1 λεμόνι
1/4 σκελίδας σκόρδου
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Κάνουμε τον κιμά μια μπάλα και τον αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις από τα διάφορα μυρωδικά.
2. Πλάθουμε το μείγμα σε μετρίου μεγέθους κεφτεδάκια, τα περνάμε σε σουβλάκια και τα πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας ώστε να πάρουν πιο πλατύ σχήμα.
3. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.
4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
5. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα γαρνίροντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριά. Τα συνοδεύουμε με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;