Κατηγορίες

Κοτόπουλο με ρεβίθια στον φούρνο

Κοτόπουλο με ρεβίθια στον φούρνο
Είναι πολύ νόστιμος και χορταστικός ο συνδυασμός του κοτόπουλου με τα ρεβίθια στον φούρνο. Δοκιμάστε τον σε μία συνταγή με ανατολίτικες πινελιές. Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και με πολύ πλούσια γεύση, που θα σας κερδίσει σίγουρα.

Υλικά

(για 4 άτομα)

4 μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. κουρκουμά
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
αλάτι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Σε  ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στεγνώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Τα βάζουμε στο τηγάνι και τα ροδίζουμε και από τις δύο μεριές για περίπου 10 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
3. Αφήνουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. από το λίπος. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού με μια σπάτουλα για να διαλυθούν τα κομμάτια. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα πάνω.
4. Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδο και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;