Κατηγορίες

Κοτόπουλο με ρύζι και αποξηραμένα φρούτα

Κοτόπουλο με ρύζι και αποξηραμένα φρούτα
Φαγητό εξαιρετικής νοστιμιάς με έναν ανατολίτικο τόνο και ιδιαίτερο άρωμα. Ό,τι πρέπει για ένα κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
400 γρ.  ρύζι για πιλάφι
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα ή βερίκοκα ή χουρμάδες ή συνδυασμό τους), κομμένα σε κομμάτια
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. άνηθο τριμμένο
1 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τις μερίδες του κοτόπουλου. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο και το θυμάρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
2. Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας (μαζί με το ζουμί) σε ένα ταψί, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει το κοτόπουλο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
3. Μόλις το φαγητό πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι, τα αποξηραμένα φρούτα, λίγο αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι το φαγητό να πιει το ζουμί του. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε 2-3 φορές και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
4. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε έτσι για 10 λεπτά ώστε να γίνει πιο στεγνό.
5. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;