Κατηγορίες

Κεμπάπ κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Κεμπάπ κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού
Πεντανόστιμα, ζουμερά και μυρωδάτα αυτά τα κεμπάπ κοτόπουλου. Μια λαχταριστή έκπληξη για όλη την οικογένεια. Τα σερβίρουμε με μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Υλικά
(για 8 κεμπάπ)

600 γρ. κιμά από κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κ.γ. κόλιανδρο
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπαχάρι
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
ασπράδι από 1 αυγό χτυπημένο σε μαρέγκα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
1 φλιτζάνι γιαούρτι
3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
1 πρέζα αλάτι
 
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά κοτόπουλου με το τριμμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, μέντα, σκόρδο, το λάδι, κόλιανδρο, κανέλα, μπαχάρι, αλάτι, λίγο πιπέρι μαύρο, το ασπράδι αυγού και το πιπέρι καγιέν.
2. Βρέχουμε τα χέρια μας, παίρνουμε μια ποσότητα του μείγματος ίση με το 1/3 του φλιτζανιού και πλάθουμε το κεμπάπ δίνοντάς του οβάλ σχήμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο κιμάς. Τοποθετούμε τα κεμπάπ σε μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου.
3. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 20 λεπτά τα ξύλινα σουβλάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για να περάσουμε τα κεμπάπ.
4. Βγάζουμε τα κεμπάπ από το φούρνο, τα περνάμε στα ξυλάκια, λαδώνουμε το ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου γυρίζοντάς τα για να ψηθούν ομοιόμορφα. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο γκριλ.
5. Ενώ τα κεμπάπ ψήνονται ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε καλά σε μικρό μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
6.  Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα γιαουρτιού σε μπολ ώστε να βάλει ο καθένας όση επιθυμεί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;