Κατηγορίες

Κρέμα από στήθος κοτόπουλου (Tavuk gogsu)

Κρέμα από στήθος κοτόπουλου (Tavuk gogsu)
Ένα μοναδικό γλυκό από την ανατολίτικη κουζίνα, διάσημο για την ιδιαιτερότητά του να περιέχει αλεσμένο στήθος κοτόπουλου. Τολμήστε το και θα εκπλαγείτε ευχάριστα με το αποτέλεσμα. Αν καραμελώσουμε τη μία πλευρά του, προκύπτει ένα άλλο γλυκό, το γνωστό καζάν ντιπί.

Υλικά
(για 8 μερίδες)

1 1/2 λίτρο γάλα πλήρες
100 γρ. πατατάλευρο
170 γρ. ρυζάλευρο
200 γρ. ζάχαρη
στήθος από 1 κοτόπουλο
1 πρέζα αλάτι
κανέλα για πασπάλισμα



Εκτέλεση
1. Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου μέχρι να μαλακώσει καλά. Στη συνέχεια το μαδάμε σε λεπτές ίνες ώστε να τρίβεται και να γίνεται πούδρα με το χέρι (εναλλακτικά, αφού το μαδήσουμε το βάζουμε λίγο στο μπλέντερ να γίνει πούδρα). Το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό, σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5 φορές αλλάζοντας το νερό.
2. Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα, τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρυζάλευρο με το πατατάλευρο. Προσθέτουμε λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και το ανακατεύουμε με το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά και να γίνουν μια πολύ ελαστική κρεμά.
3. Απλώνουμε την κρέμα σε ένα τετράγωνο ταψί ύψους 2-3 εκ. και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και με μια σπάτουλα το σερβίρουμε σε ρολό. Πασπαλίζουμε με κανέλα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;