Κατηγορίες

Σαλάτα με μήλο, σέλερι και καρύδια (Waldorf)

11/05/2018 20:30, 0 σχόλια

Σαλάτα με μήλο, σέλερι και καρύδια (Waldorf)
Κλασική, διαχρονική και αγαπημένη, η σαλάτα Waldorf, που πρωτοφτιάχτηκε στη Νέα Υόρκη το 1893 στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Waldorf Astoria, παραμένει μέχρι σήμερα μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα τραπέζια. Μήλο, σέλερι και καρύδια σε μία αρμονική συμφωνία γεύσεων.

Υλικά

(για 4 άτομα)

2 μεγάλα μήλα, κομμένα σε κύβους ή σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι καρύδια
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μέλι
1/2 λεμόνι, το ξύσμα του
2 κλωνάρια σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζανιού σταφίδες
1/2 λεμόνι, το χυμό του
1 μαρούλι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180  βαθμούς. Αραδιάζουμε τα καρύδια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε σε μικρά κομμάτια.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τον μαϊντανό, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3. Προσθέτουμε το μήλο, το σέλερι και τη σταφίδα στο μπολ και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ και στο βάζουμε στο ψυγείο (αν δεν σερβίρουμε αμέσως).
4. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, προσθέτουμε τα καρύδια στη σαλάτα. Στρώνουμε σε μια σαλατιέρα τα φύλλα μαρουλιού και από πάνω μοιράζουμε τη σαλάτα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;