Κατηγορίες

Πίτσα με κοτόπουλο και σπιτική σάλτσα BBQ

Πίτσα με κοτόπουλο και σπιτική σάλτσα BBQ
Φωνάξτε καλή παρέα στο σπίτι και σερβίρετε αυτή την πεντανόστιμη πίτσα με σπιτική σάλτσα BBQ, που μπορεί να γίνει εύκολα με το ψητό κοτόπουλο της προηγούμενης μέρας.

Υλικά
(για 2-4 άτομα)

1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
2 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο, κομμένο σε φετούλες
1 φλιτζάνι barbecue σος (δες συνταγή)
2 φλιτζάνια μοτσαρέλα, τριμμένη
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή σε λωρίδες
1 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκο μαϊντανό ή κόλιαντρο

Για τη σάλτσα BBQ
4 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. γούστερ σος
1 κ.σ. ξίδι από μηλίτη ή από λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού



Εκτέλεση
1. Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
2. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και τη βάζουμε στο φούρνο για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Το αφήνουμε να μαριναριστεί στη σάλτσα για 10 λεπτά.
4. Απλώνουμε πάνω από τη βάση 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη, στη συνέχεια το μείγμα κοτόπουλου-σάλτσας, το κρεμμύδι και τέλος την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
5. Ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει ωραία κρούστα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή κόλιαντρο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;