Κατηγορίες

Κλαµπ σάντουιτς με σολομό

Κλαµπ σάντουιτς με σολομό
Υλικά
(για 4 άτομα)

4 φιλέτα σολομού, χωρίς την πέτσα, κομμένα στη μέση σταυρωτά
12 λεπτές φέτες ψωμί ολικής αλέσεως για τοστ
2 κ.σ. ε.π. παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
2 αποξηραμένες καυτερές πιπεριές
3/4 φλιτζανιού ξανθές σταφίδες
1/4 φλιτζανιού ντοματοπελτέ
1/4 φλιτζανιού σιρόπι αγαύης
1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
2 κ.σ. ταμάρινδο, σε συμπυκνωμένη μορφή
1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
1 φλιτζάνι φύλλα ρόκας
4 μεγάλες φέτες ντομάτας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον ταμάρινθο, το σκόρδο, τις καυτερές πιπεριές, τις σταφίδες, τον ντοματοπελτέ, το σιρόπι αγαύης και τη σκόνη τσίλι.  Αφήνουνε να πάρει βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
2. Βάζουμε τον σολομό σε ένα μεγάλο, ρηχό σκεύος και τον αλατοπιπερώνουμε. Αλείφουμε τα φιλέτα με 1/2 φλιτζάνι από τη σάλτσα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
3. Ψήνουμε τον σολομό σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά τα φιλέτα και αλείφοντάς τα με την υπόλοιπη σάλτσα.
4. Για κάθε σάντουιτς, χρησιμοποιούμε 3 φέτες τοστ. Απλώνουμε σε κάθε φέτα 1 κ.γ. μαγιονέζα και προσθέτουμε σε στρώσεις τη ρόκα, τις φέτες ντομάτας και το σολομό.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;