Κατηγορίες

Τηγανητές μπουκιές με κοφτό μακαρονάκι και τυρί

Τηγανητές μπουκιές με κοφτό μακαρονάκι και τυρί
Ή αλλιώς λαχταριστές κροκέτες Mac 'n' Cheese! Ένα αρκετά παιχνιδιάρικο ορεκτικό ή μεζεδάκι που θα λατρέψετε.

Υλικά
(για 6 άτομα)

500 γρ. ζυμαρικά κοραλάκι ή κοφτό μακαρονάκι
2 κ.σ. αλεύρι για κάθε χρήση
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα ζεστό συν 2 κ.σ. για το χτύπημα των αυγών
500 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
500 γρ. τριμμένο καπνιστό τυρί γκούντα
2 αυγά
3 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Μαγειρεύουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει. Το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.
2. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για 2 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί το αλεύρι και να μην υπάρχουν σβόλοι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα τυριού στα μακαρόνια, ανακατεύουμε και τα μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
3. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και πλάθουμε με το περιεχόμενο μπαλάκια σαν μικρούς κεφτέδες. Τους βάζουμε σε δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα και στην συνέχεια στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για ολόκληρη τη νύχτα.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τις 2 κ.σ. γάλα. Βουτάμε τις κρύες μπουκιές μια-μια στο χτυπημένο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Βάζουμε πάλι τις μπουκιές στην κατάψυξη μέχρι να τις τηγανίσουμε.
5. Τηγανίζουμε σε  μπόλικο καυτό λάδι τις μπάλες τυριού για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά και μέσα να είναι ζεστές.
6. Τις σερβίρουμε ζεστές με σάλτσα της αρεσκείας μας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;