Κατηγορίες

Πουρές κολοκύθας

Πουρές κολοκύθας
Φτιάξτε έναν απλό πουρέ κολοκύθας για να τον χρησιμοποιήσετε σε διάφορες γλυκές και αλμυρές συνταγές. Μπορείτε να τον απολαύσετε και ζεστό, με μέλι, κανέλα και καρύδια, ενώ αν προσθέσετε λίγο βούτυρο, αλατοπίπερο και μυρωδικά ο πουρές αυτός μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά τα κρεατικά σας.

Υλικά

1 μεγάλη κολοκύθα

Εκτέλεση
1. Κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος της κολοκύθας. Την κόβουμε στην μέση και με ένα κουτάλι καθαρίζουμε τις ίνες και τα σπόρια.
2. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε τα δύο κομμάτια κολοκύθας στο ταψί με το κομμένο μέρος προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.
3. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
4. Λιώνουμε την ψίχα στο μπλέντερ και στη συνέχεια βάζουμε τον πουρέ σε ένα τουλπάνι για να στραγγίξει τα υγρά του μέσα σε ένα μπολ. Αν δεν τον χρησιμοποιήσουμε αμέσως, μπορούμε να τον διατηρήσουμε στην κατάψυξη.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;