Κατηγορίες

Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα BBQ

Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα BBQ
Λαχταριστές ψητές φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου. Ένα θαυμάσιο πιάτο, ιδανικό για βραδιές στο σπίτι με φίλους. Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

Υλικά
(για 60 κομμάτια)

30 φτερούγες κοτόπουλου
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
(για 3 φλιτζάνια)

2 φλιτζάνια κέτσαπ
1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
1/2 φλιτζάνι νερό
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. Worcestershire σος
2 κ.σ σάλτσα ταμπάσκο
2 κ.σ. μελάσα
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
1/4 φλιτζανιού μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 10-12 λεπτά να αναμειχθούν οι γεύσεις. Δεν αφήνουμε να βράσει. Περνάμε τη σάλτσα από σήτα και αφαιρούμε το σκόρδο. Την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τη σκεπάζουμε και τη διατηρούμε στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις φτερούγες στη κλείδωση και αφαιρούμε τις άκρες.
3. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με 1 1/2 φλιτζάνια από τη σάλτσα.
4. Απλώνουμε τα κομμάτια σε μία στρώση σε 2 ή 3 ταψιά και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά αλείφοντας τα μια-δυό φορές τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με την υπόλοιπη σάλτσα.
5. Σερβίρουμε τις φτερούγες σε πιατέλα γαρνίροντας με φρέσκο κρεμμυδάκι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;