Κατηγορίες

Αλμυρά κεκάκια με τυρί, ζαμπόν και μυρωδικά

Αλμυρά κεκάκια με τυρί, ζαμπόν και μυρωδικά
Πολύ νόστιμα αλμυρά κεκάκια που γίνονται γρήγορα και αποτελούν εύκολη λύση για πρωινό, για κολατσιό ή και για μπουφέ. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.

Υλικά
(για 12 κεκάκια)

2 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. για το λάδωμα της φόρμας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
250 γρ. φαρίνα
1 κ.γ. μπέικιν
100 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
100 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
150 γρ. ζαμπόν σε κομματάκια
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά σε μία κουταλιά λάδι τα κρεμμυδάκια.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με 3 κ.σ. λάδι και το γιαούρτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη φαρίνα ανακατεμένη με το μπέικιν, χτυπάμε απαλά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια από το τηγάνι, τον άνηθο, το θυμάρι, αλατοπίπερο και τα τυριά. Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Λαδώνουμε την ειδική φόρμα για muffins (12 θέσεων), γεμίζουμε τις θήκες με το μίγμα από το μπολ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
4. Ξεφορμάρουμε τα κεκάκια και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;