Κατηγορίες

Σπιτικά onion rings

Σπιτικά onion rings
Τηγανητά, τραγανά και χρυσαφένια δαχτυλίδια κρεμμυδιού που τρώγονται σκέτα σαν σνακ, μαζί με κάποιο ντιπ, συνοδεύουν μπυρίτσες και μπαίνουν σε σπιτικά burger. Γιατί να τα παραγγείλουμε απ' έξω εφόσον μπορούμε να τα ετοιμάσουμε μόνοι μας στο σπίτι;

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα και χωρισμένα σε χοντρά δαχτυλίδια
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μπύρα ή ανθρακούχο νερό
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και την μπύρα.
2. Δουλεύουμε το μείγμα όσο χρειάζεται μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό. Τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
3. Βουτάμε τα κρεμμύδια στον χυλό και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με μια σος της αρεσκείας μας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;