Κατηγορίες

Μπριζόλες Rib-eye με σάλτσα μπάρμπεκιου

Μπριζόλες Rib-eye με σάλτσα μπάρμπεκιου
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. 


Υλικά

(για 4 άτομα)

2 μπριζόλες rib-eye με κόκαλο (περίπου 500 γρ. κάθε μία)
1 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο (συν περισσότερο για το ψήσιμο)
1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.γ. σπόρους κύμινου
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 μακρόστενες ντομάτες, χοντροκομμένες
1 φλιτζάνι καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου
1 κ.γ. ταμπάσκο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κλαδάκια δεντρολίβανου για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με το ξίδι, τη σκόνη μουστάρδας και το γαρύφαλλο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το ξίδι περίπου στο μισό. Μεταφέρουμε το ξύδι σε ένα πυρίμαχο μπολ και σκουπίζουμε το κατσαρολάκι.
2. Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξίδι και τη σάλτσα μπάρμπεκιου και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπλέντερ και την πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το ταμπάσκο και αλατοπιπερώνουμε. 
3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλ ή μια σχάρα σε ψησταριά σε δυνατή φωτιά. Αλείφουμε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο και αλατοπιρώνουμε γενναιόδωρα. Ψήνουμε τις μπριζόλες, γυρίζοντας μία φορά, στο βαθμό της αρεσκείας μας. Όταν είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Γαρνίρουμε με δεντρολίβανο και σερβίρουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;