Κατηγορίες

Κρεμώδες Mac and Cheese

Κρεμώδες Mac and Cheese

Αυτό το Κρεμώδες Mac and Cheese είναι το καλύτερο αντίδοτο για τα κρύα φθινοπωρινά βράδια στο σπίτι. Μακαρόνια λουσμένα με πλούσια, σάλτσα τυριού και από πάνω μια γευστική γαλέτα και ψήσιμο που αγγίζει την τελειότητα.

 

Υλικά
(για 6 - 8 άτομα)

Για την επικάλυψη

2 κ.σ. λιωμένο ανάλατο βούτυρο

2/3 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1/4 κ.γ. αλάτι

1/8 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 Πρέζα πιπέρι καγιέν

Για τα μακαρόνια

280 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

Για τη σάλτσα

110 γραμμάρια τυρί κρέμα της αρεσκείας σας

280 γρ τριμμένο τσένταρ (περίπου 3 φλιτζάνια χοντρά τριμμένο τυρί τσένταρ)

2 - 1/2 φλιτζάνια γάλα πλήρες

1/2 κ.γ. λευκό πιπέρι

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας

1/4 κ.γ. σκόνη κουρκουμά

Γαρνιτούρα

Ψιλοκομμένος μαϊντανός ή σχοινόπρασο (προαιρετικά)

 



Εκτέλεση

1. Βουτυρώστε ένα ταψί 20x20 εκατοστών και βάλτε το στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

2. Σε ένα μικρό μπολ, λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέστε τα ψίχουλα ψωμιού, την παρμεζάνα, το αλάτι, την καπνιστή πάπρικα, και το πιπέρι καγιέν. Αφήστε το στην άκρη.

3. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στη συσκευασία.

4. Στραγγίστε τα μακαρόνια σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέστε τα σουρωμένα μακαρόνια ανακατέψτε και βγάλτε τα από το ζεστό μάτι.

5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλά τοιχώματα σε μέτρια θερμοκρασία, βάλτε το τυρί κρέμα, 1 φλιτζάνι γάλα, και όλα τα μπαχαρικά. Σπάστε και θρυμματίστε σε κομματάκια το τυρί κρέμα με μια σπάτουλα καθώς αρχίζει να μαλακώνει και να λιώνει. Ανακατέψτε περίπου 4-5 λεπτά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει παχύρρευστο.

6. Βάλτε το υπόλοιπο γάλα (1 1/2 φλιτζάνι) στη σάλτσα. Προσθέστε το τυρί τσένταρ σε δόσεις του ενός φλιτζανιού, ανακατεύοντας διαρκώς. Βεβαιωθείτε ότι κάθε φλιτζάνι τσένταρ έχει ενσωματωθεί στο μείγμα προτού ρίξετε μέσα το επόμενο.

7. Όταν η σάλτσα έχει γίνει παχύρρευστη και ομογενοποιημένη, προσθέστε τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε. Το αποτέλεσμα θα μοιάζει με σούπα. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί.

8. Ρίξτε το μείγμα με τα ψίχουλα πάνω στο mac and cheese. Βάλτε το στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά ώσπου να γίνει χρυσό καφέ στην κορυφή, και η σάλτσα τυριών να κάνει φυσαλίδες. Αφήστε το λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.

 





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;