Κατηγορίες

Σπιτικό burger με blue cheese και καραμελωμένα κρεμμύδια

14/12/2018 20:00, 0 σχόλια

Σπιτικό burger με blue cheese και καραμελωμένα κρεμμύδια
Συνταγή για το πιο πλούσιο, λαχταριστό και χορταστικό σπιτικό μπέργκερ. Ο συνδυασμός μπλε τυριού με καραμελωμένα κρεμμύδια του δίνει ξεχωριστή γεύση. Απολαύστε το με μπόλικες τηγανητές πατάτες από δίπλα.

Υλικά
(για 4 burger)

4 μεγάλα ψωμάκια για burger της αρεσκείας μας

Για τα μπιφτέκια
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ντομάτα στον τρίφτη
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες και αυτές στα δύο
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 .σ. καστανή ζάχαρη

Για τη σάλτσα blue cheese
100 γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
5 κ.σ. μαγιονέζα

Εκτέλεση
1. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά. Μόλις αρχίσουν να σκουραίνουν, τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να αποκτήσουν καφέ χρώμα. Μόλις μαλακώσουν και καραμελώσουν, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε ένα πιάτο.
2. Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια: σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το τριμμένο κρεμμύδι, την πάπρικα, το κύμινο, το λάδι και την τριμμένη ντομάτα. Πλάθουμε καλά και χωρίζουμε το μείγμα στα τέσσερα. Πλάθουμε τέσσερα μεγάλα στρογγυλά μπιφτέκια που στο κέντρο τους να είναι λίγο πιο λεπτά.
3. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλιέρα και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 20 περίπου λεπτά γυρίζοντάς τα συχνά.
4. Κόβουμε τα ψωμάκια οριζόντια στα δύο και τα βάζουμε για μερικά λεπτά με την εσωτερική τους μεριά στη γκριλιέρα να ζεσταθούν καλά.
5. Σε ένα μπολ βάζουμε το μπλε τυρί και τη μαγιονέζα και με ένα πιρούνι πλάθουμε και ανακατεύουμε καλά.
6. Στην επιφάνεια εργασίας απλώνουμε τα μισά ψωμάκια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε ψωμάκι από ένα μπιφτέκι. Από πάνω μοιράζουμε τη σάλτσα με το μπλε τυρί και συνεχίζουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια και τα σερβίρουμε ζεστά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;