Κατηγορίες

Μπέργκερ με ζουμερό ψητό χοιρινό και λαχανοσαλάτα

26/03/2018 20:00, 0 σχόλια

Μπέργκερ με ζουμερό ψητό χοιρινό και λαχανοσαλάτα
Ένα λαχταριστό και χορταστικό μπέργκερ που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Το μυστικό είναι να μαρινάρεις το χοιρινό και να το ψήσεις στο φούρνο για πολλές ώρες έτσι ώστε να γίνει πολύ τρυφερό.

Υλικά
(για 5 άτομα)

2 κιλά χοιρινή ωμοπλάτη χωρίς κόκκαλο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. πάπρικα
2 κ.σ. πιπέρι
2 κ.σ. χοντρό αλάτι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
5 μεγάλα και μαλακά ψωμάκια για burger

Για τη σάλτσα BBQ
1/4 φλιτζανιού μηλόξυδο
4 κ.σ. κέτσαπ
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα τσίλι σε σκόνη

Για τη λαχανοσαλάτα (coleslaw)
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κ.σ. μηλόξυδο
1/2 κ.σ. μουστάρδα τύπου whole grain με ολόκληρους σπόρους σιναπιού
1/4 κ.γ. σελινόσπορος
1/2 λάχανο, λεπτοτριμμένο
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Σε 2 λίτρα νερό ανακατεύουμε 130 γρ. αλάτι μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αλάτι. Βάζουμε το κρέας στην άλμη και στη συνέχεια στο ψυγείο για 8-12 ώρες.
2. Βγάζουμε τη χοιρινή ωμοπλάτη από την άλμη και τη στεγνώνουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, τρίβουμε το μείγμα μπαχαρικών σε όλο κρέας. Τοποθετούμε το κομμάτι σε ένα γυάλινο μπολ, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί και το ψήνουμε στη μεσαία θέση για 7 περίπου ώρες (ή, αν έχετε θερμόμετρο, μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό του στους 90 βαθμούς περίπου). Μετά τις 4 ώρες, σκεπάζουμε το ταψί. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το θρυμματίζουμε με το πιρούνι σε λεπτές λωρίδες.
4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα BBQ ανακατεύοντας τα υλικά της.
5. Φτιάχνουμε τη λαχανοσαλάτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το ξίδι, τη μουστάρδα και το σελινόσπορο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το λάχανο και το καρότο και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήσουμε.
6. Αλείφουμε το θρυμματισμένο χοιρινό με λίγη από τη σάλτσα BBQ και το τοποθετούμε μαζί με τη λαχανοσαλάτα και την υπόλοιπη σάλτσα μέσα στα ψωμάκια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;