Κατηγορίες

Μακαρόνια με τυρί (Mac & Cheese) και σιγομαγειρεμένο χοιρινό

05/11/2018 17:00, 0 σχόλια

Μακαρόνια με τυρί (Mac & Cheese) και σιγομαγειρεμένο χοιρινό
Λατρεμένο comfort food των Αμερικάνων- κι όχι μόνο- το Mac & Cheese, που δεν είναι τίποτα παραπάνω από κοντό μακαρόνι με μια κρεμώδη σάλτσα από τυρί. Δοκιμάστε το σε ένα απολαυστικό πάντρεμα με ζουμερό, σιγομαγειρεμένο, ξεψαχνισμένο χοιρινό και σάλτσα μπάρμπεκιου.

Υλικά

(για 4-6 άτομα)

Για το χοιρινό
2 κιλά χοιρινή ωμοπλάτη χωρίς κόκκαλο και χωρίς λίπος
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κουτάκι μπύρα Ale
1-2 φλιτζάνια σος μπάρμπεκιου

Για το mac & cheese

450 γρ. κοφτό μακαρονάκι (ή κοραλλάκι)
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα, ζεστό 
4 φλιτζάνια τυρί τσένταρ, τριμμένο



Εκτέλεση
1. Βάζουμε το χοιρινό και το κρεμμύδι στο slow cooker (σκεύος που σιγοβράζει το φαγητό για αρκετές ώρες). Ρίχνουμε την μπύρα και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 ώρες. Το κρέας στο τέλος πρέπει είναι πολύ τρυφερό και να τεμαχίζεται εύκολα με πιρούνι. Το μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια διαλύουμε το κρέας σε κομμάτια.
2. Αδειάζουμε τα υγρά από το σκεύος, ρίχνουμε ξανά μέσα τα κομμάτια χοιρινού μαζί με 1 φλιτζάνι σος μπάρμπεκιου και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό όσο ετοιμάζουμε το mac & cheese.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι. Σιγά-σιγά ρίχνουμε και το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε αργά μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη και κρεμώδης. Ύστερα, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μακαρόνι.
5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ, προσθέτουμε από πάνω το χοιρινό και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο επιπλέον τυρί. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, για να ζεσταθεί καλά όλο το φαγητό. Περιχύνουμε με λίγη επιπλέον μπάρμπεκιου σος, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;