Κατηγορίες

Αφράτα pancakes με κομμάτια σοκολάτας και καρύδα

Αφράτα pancakes με κομμάτια σοκολάτας και καρύδα
Πεντανόστιμες, αφράτες και πρωτότυπες γλυκές τηγανίτες με κομμάτια σοκολάτας και πλούσια γεύση καρύδας για να ξεκινήσουν υπέροχα τα πρωινά του σαββατοκύριακου.

Υλικά
(για 2-4 άτομα)

1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
3/4 φλιτζανιού βουτυρόγαλα
1/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας
1 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο και κρύο
1/3 φλιτζανιού καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια και παγωμένη 
βούτυρο ή λάδι

Για το σερβίρισμα
κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
γιαούρτι
ξύσμα σοκολάτας
σμέουρα ή φράουλες



Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί τα ξηρά συστατικά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γάλα, το γάλα καρύδας και το λάδι καρύδας. Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αλευριού και ενσωματώνουμε απαλά με ένα πιρούνι με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις (δεν  ανακατεύουμε πολύ), να σχηματιστεί ένας παχύς χυλός. Τον αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια ενσωματώνουμε απαλά τα κομμάτια σοκολάτας στο χυλό. 
2. Ζεστάνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αλείφουμε μια λεπτή στρώση βούτυρο ή λάδι στον πάτο. Ρίχνουμε χυλό με μεγάλο κουτάλι και τηγανίζουμε μέχρι να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες στην επιφάνεια και στις άκρες. Όταν αρχίσουν να φουσκώνουν τις γυρίζουμε και αφήνουμε να ροδίσουν και από την άλλη. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις διατηρούμε ζεστές, σε μια σχάρα μέσα σε ταψί στο φούρνο, μέχρι να ετοιμαστούν όλες.
3. Τις σερβίρουμε με γιαούρτι, μούρα και τριμμένη σοκολάτα ή άλλη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Πηγή: iamafoodblog.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;