Κατηγορίες

New York cheesecake

New York cheesecake
Αυθεντική συνταγή για το κλασικό cheesecake Νέας Υόρκης για όλους εσάς που το λατρεύετε! Θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά για να το απολαμβάνετε με τον απογευματινό καφέ σας. Συνοδεύεται πολύ ωραία με φρέσκα φρούτα και μαρμελάδες.

Υλικά
(για 8 μερίδες)

150 γρ. μπισκότα digestive, τριμμένα 
75 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο 

Για την κρέμα 
375 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη 
3 κρόκοι αυγού 
1/2 κ.γ. αλάτι  
250 ml sour cream (ξινή κρέμα) 
1 κ.σ. αλεύρι 
1/2 ξυλάκι βανίλιας, τα σπόρια μόνο 
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 

Εκτέλεση 
1. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 23 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα. 
2. Αναμειγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε καλά το μείγμα στη βάση της φόρμας. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς. 
3. Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά για την κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τη βάση μπισκότου. Καλύπτουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και κάνουμε μερικές τρύπες. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να σκληρύνει τριγύρω αλλά η κρέμα στο κέντρο να είναι τρεμουλιαστή. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το cheesecake μέσα, με την πόρτα μισάνοιχτη, να κρυώσει εντελώς. 




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;