Κατηγορίες

Σοκολατένιο vegan τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο

Σοκολατένιο vegan τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο

Το απόλυτο ωμοφαγικό τσιζκέικ σοκολάτας για να εντυπωσιάσετε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς vegans της παρέας. Ιδανικό γλυκό για τούρτα σε παιδικό πάρτι καθώς όλα τα συστατικά του είναι νόστιμα και θρεπτικά!

Υλικά

Για την βάση

1 κούπα /200 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια, ανάλατα

1 κούπα/200 γρ. αποξηραμένοι χουρμάδες

1 κ.σ. κακάο

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

400 ml κρέμα καρύδας

300 ml γάλα καρύδας

450 γρ. κουβερτούρα 

2 κ.σ.  μέλι



Εκτέλεση

Για την βάση

 Θρυμματίζουμε στο ραβδομπλέντερ τα φουντούκια, το κακάο και το αλάτι. Προσθέτουμε τους χουρμάδες και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα. 

Στρώνουμε το μείγμα και φτιάχνουμε μία βάση στον πάτο του τσέρκι.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα και το γάλα καρύδας με την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Έπειτα το προσθέτουμε στο τσέρκι.  

Για το σερβίρισμα

Καλύπτουμε το τσέρκι με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον τρεις ώρες.

Πριν σερβίρουμε αφαιρούμε το τσέρκι και αφήνουμε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου για πέντε λεπτά και κόβουμε όσο είναι κρύο για πιο ομοιόμορφα κομμάτια.
Διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα και ένα φυλλαράκι δυόσμου.






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;