Κατηγορίες

Cupcakes με παντζάρι και κρέμα τυριού

Cupcakes με παντζάρι και κρέμα τυριού
Κουκλίστικα κεκάκια με φυσικό κόκκινο χρώμα από παντζάρια και frosting τυριού! Φτιάξτε τα και αφήστε τους άλλους να μαντέψουν: Άραγε, τι έχουν μέσα και είναι τόσο ωραία;

Υλικά
(για 12 cupcakes)

3/4 φλιτζανιού πουρέ από παντζάρια (περίπου 4 μικρά παντζάρια)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 ½ κ.γ. ξίδι λευκό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
8 κ.σ. βούτυρο
3/4 κ.γ. βανίλια
3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3/4 κ.γ. αλάτι
1 ¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
1 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Για το frosting

280 γρ. κατσικίσιο τυρί (θερμοκρασία δωματίου)
225 γρ. τυρί κρέμα (θερμοκρασία δωματίου)
60 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τα παντζάρια σε ένα ταψί με 1,5 εκατοστά νερό, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζουμε. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να προκύψει ένας απαλός πουρές. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύδι και τα αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο σε σκόνη. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι η κρέμα να δέσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξινόγαλα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε ξανά προσθέτουμε το πουρέ από τα παντζάρια και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
4. Προσθέτουμε στο δεύτερο μπολ με τα υγρά συστατικά το περιεχόμενο του πρώτου μπολ με τα στερεά συστατικά. Ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως τα υλικά.
5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες του ταψιού για 12 cupcakes και μοιράζουμε σε αυτές το περιεχόμενο του μπολ. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι τα cupcakes να πάρουν χρώμα. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα βυθίζοντας σε ένα από αυτά τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμα.
6. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ χτυπάμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το frosting. Το βάζουμε σε κορνέ και το διατηρούμε στο ψυγείο.
7. Σερβίρουμε τα cupcakes σε πιατέλα γαρνίροντας με το γλάσο τυριού από το κορνέ ή αν δεν έχουμε κορνέ τα καλύπτουμε με το γλάσο τυριού με τη βοήθεια ενός κουταλιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;