Κατηγορίες

Ρολάκια κανέλας με κακάο

Ρολάκια κανέλας με κακάο
Θεϊκά ρολάκια με αφράτη ζύμη, αρωματισμένα με κανέλα και γεμισμένα με σοκολάτα! Φρεσκοψημένα και λαχταριστά θα συνοδεύσουν ιδανικά τον καφέ, το τσάι ή το γάλα σας.

Υλικά
(για 12 κομμάτια)

Για τη ζύμη
3 ½- 4 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 ½ κ.γ. ξηρή μαγιά
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
1/2 κ.γ. αλάτι
 
Για τη γέμιση
1/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1-2 κ.σ. σκόνη κακάο
2 κ.γ. κανέλα



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ελαφρώς ζεστό γάλα. Το αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες, που δείχνει ότι ενεργοποιείται η μαγιά.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ζεστό γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα. Αν η ζύμη είναι πολύ υγρή προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε για 30-60 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί περίπου σε όγκο.
3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο περίπου 16 Χ12 εκατοστά. Απλώνουμε πάνω της το ¼ φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο, τη σκόνη κακάο, την κανέλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
4. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν και την κόβουμε σε 12 κομμάτια. Ψεκάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό  σπρέι. Τοποθετούμε μέσα τα 12 κομμάτια, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε μέχρι να φουσκώσουν.
5. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι τα ρολάκια να ροδίσουν.
6. Βγάζουμε τα ρολάκια από το ταψί επάνω σε λαδόκολλα να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;