Κατηγορίες

Τάρτα με καρύδια πεκάν

10/09/2018 20:00, 0 σχόλια

Τάρτα με καρύδια πεκάν
Pecan pie ή αλλιώς το απόλυτο παραδοσιακό αμερικάνικο γλυκό. Αν σας αρέσουν τα πεκάν και οι τάρτες με πλούσια γεύση, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς.

Υλικά

Για τη ζύμη

1 ¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
115 γρ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζανιού παγωμένο νερό

Για τη γέμιση
4 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
1/2 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
2 κ.σ. μπέρμπον
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι
2 φλιτζάνια καρύδια πεκάν



Εκτέλεση
1. Στο μίξερ ανακατεύουμε λίγο το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χονδροειδή ψίχουλα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει η ζύμη σαν μπάλα. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Την απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί για τάρτες στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τα δύο σιρόπια, το βούτυρο, το μπέρμπον, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στη τάρτα και ρίχνουμε από πάνω τα πεκάν ομοιόμορφα.
4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά ή μέχρι η τάρτα να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;